Het burgernieuws

07 aug

Het Eilandje bereikbaar met tram 7

ANTWERPEN – Tram 7 zal vanaf zaterdag 5 augustus over de Rijnkaai naar het Eilandje rijden. Daarmee krijgt de noordelijke wijk, met onder meer het MAS en het Red Star Line Museum, voor het eerst in haar geschiedenis een tramverbinding met het stadscentrum.

“Het Eilandje heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een bruisende woonwijk, horecakern en toeristische trekpleister”, zegt schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Dat brengt ook andere mobiliteitsbehoeftes met zich mee. Dit nieuwe stukje spoor biedt daar mee een antwoord op. De rechtstreekse verbinding tussen het centrum en het Eilandje is nu een feit.”

Roger Kesteloot, directeur-generaal van de Lijn vult aan: “‘Het Antwerpse tramnet is vanaf zaterdag een kilometer langer. De nieuwe verbinding is goed nieuws voor de mobiliteit en de leefbaarheid in de stad, en dus ook voor de Antwerpenaar.”

Nieuwe eindhalte

Het nieuwe traject gaat over de Kaaien en maakt een lus via de Amsterdamstraat, Bataviastraat en Sint-Laureiskaai. De nieuwe eindhalte ligt in de Bataviastraat en draagt de naam van het vlakbij gelegen MAS. De halte Brouwersvliet is de tweede stop op het traject. De vroegere eindhalte aan de Sint-Pietersvliet verdwijnt.

Volgens de vooropgestelde timing rijdt tram 7 in het voorjaar van 2018 over de Londenbrug via de Kempenstraat naar de Noorderlaan. De bediening van het Havenhuis is voorzien voor begin 2019.

Tramjorettes

Om de komst van tram 7 naar het Eilandje te vieren, zijn er zaterdag 5 augustus doorlopend tussen 16.30 en 21 uur gratis ludieke wandelingen onder leiding van ‘tramjorettes’ vanaf de nieuwe eindhalte MAS. Bovendien rijdt op zondag 6, 13 en 20 augustus de historische Poldertram op het Eilandje.